Cum răposata a vorbit persoanelor prezente la propriile funeralii


Sesiunea de întrebări-răspunsuri a fost executată de inteligența artificială dezvoltată de o companie americană.

Marina Smith, o femeie care în iunie curent s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, a surprins rudele și prietenii prezenți la incinerarea ei în Marea Britanie cu un discurs post-mortem. Mai mult – răposata a putut întreține o conversație cu persoanele îndoliate, prin intermediul unei imagini holografice.

Experiența respectivă a fost posibilă datorită unui program de inteligență artificială, care funcționează intuitiv și interactiv. Softul Conversa, creat de compania StoryFile din Los Angeles, co-fondată de fiul răposatei, Stephen Smith, a fost inițial prevăzut pentru conservarea memoriilor supraviețuitorilor Holocaust. 

În cazul doamnei Smith, StoryFile a folosit 20 de camere pentru a înregistra răspunsurile la circa 250 de întrebări, în timp ce femeia era în viață.

Datele obținute au fost prelucrate de programul computerizat pentru a re-crea persoana dată în format virtual. În baza răspunsurilor și analizei profilului ei, softul Conversa a fost capabil să răspundă la întrebări ca și cum era persoana intervievată în realitate. 

Marina Smith nu este singura persoană care a lăsat drept moștenire o copie virtuală a propriei persoane. Pe situl companiei sunt câteva profiluri demo care pot interacționa cu vizitatorii cu ajutorul inteligenței artificiale, inclusiv actorul și producătorul de filme canadian William Shatner (în viață). 

Totodată, utilizatorii se pot programa pentru o înregistrare de probă, ca ulterior compania să genereze copii virtuale ale acestora.

StoryFile nu este singurul dezvoltator de inteligență artificială pentru ”dialoguri cu morții” – la începutul anului curent gigantul Amazon a prezentat softul Alexa cu capacități similare. Pe piața dată concurează cel puțin 20 de firme, majoritatea lor fiind în SUA.

Hologramele autonome, cum sunt numite de unii experți, sunt instrumente de perspectivă într-o serie de domenii – marketing, retail, cinematografie, sistemul bancar, sectorul de stat, etc., unde ele ar putea înlocui oamenii în comunicarea zi de zi cu clienții.

Cei mai mari beneficiari vor fi firmele care construiesc metaverse în realități virtuale și augmentate. Volumul investițiilor în domeniul dat depășește sute de miliarde de dolari anual.