De ce o companie cripto a vândut peste jumătate din platformele de minat bitcoin


Tranzacția este o dovadă că mineritul criptovalutelor a devenit mai puțin profitabil în comparație cu întreținerea echipamentelor pentru activitatea dată.

Stronghold Digital Mining, o companie americană specializată în mineritul bitcoin-ului, a vândut recent 26.200 de platforme destinate mineritului de criptovalute, pentru a scăpa de o datorie de $67,4 milioane, ajunsă la scadență.

Compania a anunțat despre tranzacție într-un comunicat publicat pe situl oficial. 

Stronghold Digital Mining mai are circa 16.000 de platforme de minat bitcoin, sau 48% din capacitățile deținute înainte de tranzacție.

Capacitatea respectivă îi permite firmei să mineze în continuare bitcoin la rata hash de peste 1,4 EH (chintilion) pe secundă și consumul de 50-55 megawați. Platformele vândute aveau o capacitate de 2,5 E / sec.

Decizia de a renunța la cea mai mare parte a echipamentului utilizat în mineritul bitcoin-ului a fost dictată de prăbușirea pieței cripto. În prima jumătate a anului curent valoarea medie a acesteia s-a redus cu aproape 60%. Bitcoin și Ethereum, principalele monede digitale decentralizate, au pierdut săptămâna trecută 13% și, respectiv, 18% din valoare.

Deși compania folosește deșeuri de cărbune la producerea energiei și are posibilitatea de a genera maxim 165 MW, mineritul cripto nu mai oferă randamentul de altă dată. În trimestrul 2 al anului curent Stronghold Digital Mining a returnat cea mai mare parte din cele 240.000 de tone de deșeuri din cărbune disponibilizate la depozitele speciale pentru păstrarea acestora.

Prețul unui bitcoin oscilează în prezent în jurul a $23.500.