[video] Un designer cipriot a re-creat digital figurile unor personalități antice și medievale


Ceea ce s-a primit ar putea servi drept materiale didactice pentru noile generații, dar și personal actoricesc pentru industria filmului.

Panagiotis Constantinou a publicat pe canalul video personal din Youtube o serie de clipuri, în care au fost animate figurile unor personalități notorii din epoca antică și evul mediu. Astfel, el pretinde că i-a reușit să reconstruiască chipurile ale împăraților Romei Antice și unor monarhi englezi și francezi din Evul Mediu, precum și politicieni și dregători de rang din perioadele respective.

Constantinou a oferit pozele și portalului de istorie Worldhistory.org, unde News-Cafe.eu a găsit ilustrații fotorealistice ale lui Iulius Caesar (și unor asasini ai acestuia), Commodus, Constantin I, Tiberius, Cleopatra VII, Richard I (Inimă de Leu), John Lackland, Eleanor de Aquitaine, Mary Tudor, Amerigo Vespucci și alții. 

Canalul designerului pe Youtube conține peste 100 de figuri ale unor personalități istorice, inclusiv regi, războinici, exploratori, muzicieni, pictori. 

Constantinou precizează că ilustrațiile obținute de el ar putea să nu corespundă sută la sută cu înfățișarea reală a acestor persoane, dar că are o mare încredere în lucrul rețelelor neurale ale softurilor de inteligență artificială.

Pentru a obține aceste imagini tridimensionale, el a scanat mumiile, busturile, monedele și tablourile vechi ce au supraviețuit timpurilor și, cu ajutorul unor programe speciale, ulterior le-a animat și editat pentru video.

PUBLICITATE

 

Instrumente neurale fac minuni, fiind capabile de a procesa un volum mare de informații și a reanima în format digital oameni care au trăit mult timp în urmă, și am încrederea că imaginile obținute corespund cu faptele istorice într-o doză foarte mare, a subliniat Constantinou.

În unele cazuri, acesta a experimentat și cu procesul de îmbătrânire a unor personalități. Lăsăm cititorii să judece singuri daca designerul cipriot a reușit să-i convingă cu arta sa.

Constantinou nu este singurul artist care oferă publicului chipurile animate ale personalităților istorice. News-Cafe.eu a scris recent despre un avocat și fotograf turc care a creat imagini fotorealistice ale unor personalități decedate în timpurile moderne.

Bruce Willis este primul actor în viață care a cedat drepturile asupra clonei digitale proprii, în scopuri comerciale.

Mai jos este un clip despre faraonii egipteni, realizat de Panagiotis Constantinou.