Ce zestre i-a dat Putin fostei soții, care s-a recăsătorit [partea 2]

Ludmila Putina, ca și prietenii liderului rus, a fost așezată confortabil la țâța bugetului public și a primit miliarde pentru tăcere.

PARTEA 1 ESTE AICI

Cariera în business

Ludmila Putina a absolvit filologia limba spaniolă. În tinerețe a lucrat la strung în uzina Torgmaș, apoi în calitate de asistentă la bordul avionului, sanitar în spital, și a gestionat cursuri de dramaturgie. În perioada căsătoriei, ea a preluat un proiect privind promovarea și susținerea limbii ruse. Fundația încredințată primei doamne se numește Centrul pentru Dezvoltarea Limbii Ruse, fondat în anul 2000.

Jurnaliștii de la portalul Navalny.com nu au găsit prea multe informații despre activitatea fundației respective, dar – după ce a analizat donațiile și transferurile generoase pentru acțiuni fictive – au ajuns la concluzie că scopul pentru care centrul dat există este drenarea bugetului de bani contribuabililor.

În primii ani de guvernare a lui Putin, Ludmila a primit în gestiune un conac istoric în centrul Moscovei, care aparținuse kneazului Volkonski - bunicului lui Leo Tolstoi, autorul romanului ”Război și pace”. Conacul, care oficial era monument de arhitectură, a devenit sediul Centrului pentru Dezvoltarea Limbii Ruse, condus de Ludmila Putina, care nu plătea nimic pentru arenda spațiilor.

Conacul lui Volkonski, monument de istorie, acum proprietate a Ludmilei (Putina) Oceretnaia. Imagine: Navalny.com

În 2005, conacul a fost transmis în proprietate fundației sus-numite, cu titlul gratuit. În anul viitor instituția dată devine proprietară și a terenului pe care este situată clădirea, în total peste 4.000 m.p. – cadoul de la primăria orașului Moscova.

În 2010, a fost ridicată o clădire adiacentă conacului, care devine parte a complexului istoric, tot proprietate a centrului Ludmilei Putina. Statutul de monument de arhitectura a fost anulat cu un an înainte, așa că în 2013 a început reconstrucția conacului, în pofida protestelor istoricilor și orășenilor.

 

AVAILABLE FOR SUBSCRIBERS ONLY. YOU SEE NOW 33% enter or subscribe

or


  • Instant access
  • No registration
  • No subscription
  • Valid during current session
  • Active copy-paste feature
  • Secure payment