Cât petrol a cumpărat România de la Rusia în timpul războiului?


Exporturile de țiței rusesc, livrat pe mare, au bătut recordurile din ultimele 9 luni.

În pofida sancțiunilor impuse de Occident, Rusia a reușit să înregistreze o performanță comercială importantă cu produsele petroliere. În a doua săptămână a lunii ianuarie curent, exporturile de țiței pe calea maritimă au crescut până la 3,8 milioane barili pe zi, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022, scrie Bloomberg cu referire la o analiză a datelor statistice și rapoartelor transportatorilor și autorităților portuare. 

În medie, exporturile pe mare de țiței rusesc s-au majorat cu 876.000 barili / zi, sau 30% în comparație cu aprilie anul trecut, dintre care cele mai multe transporturi (cca 80%) au fost trimise prin Marea Baltică. Faptul dat demonstrează că sancțiunile nu au afectat fie deloc, fie foarte puțin comerțul cu produse petroliere, care continuă să genereze venituri pentru mașina de război a Kremlinului.

Traficul în Marea Neagră este cel mai intens pe itinerarul Novorossiysk, Rusia - strâmtoarea Bosfor.

Imagine: Atlas Network. 

Analiza agenției mai arată că, în perioada războiului, România a cumpărat volume mari de petrol expediat de Rusia pe cale maritimă. În perioada martie și noiembrie, importurile au însumat volume cuprinse între 136.000 și 21.000 barili pe zi, în descreștere.

În mai și iunie, volumul importurilor de țiței rusesc în România a constituit 125.000 barili pe zi.

Cumpărarea de petrol rusesc a continuat chiar și după instituirea în Uniunea Europeană a interdicției privind atribuirea sau continuarea executării contractelor de la companii cu cel puțin 50% de capital rusesc, arată datele sistemului de achiziții publice a României. 

De notat că principalii cumpărători în România sunt autoritățile publice locale, instituții centrale de stat, și companiile private. Livrările pe mare au avut loc prin portul Constanța – unde vara trecută au fost surprinse nave aflate sub sancțiuni – și prin Bulgaria.

În ultimele 9 luni, Federația Rusă a majorat comerțul cu țiței și prim Marea Neagră, cu 47%, și chiar a reușit să crească fluxul prin porturile Oceanului Pacific.

Retragerea giganților din domeniul transportului maritim și marelor case de asigurări din afacerile cu rușii au schimbat structura proprietății navelor folosite la transportarea țițeiului rusesc, dar n-a redus exporturile – rușii au cumpărat nave vechi, au apelat la firme obscure mici și intermediari, au acceptat itinerare mai lungi, și au renunțat la asigurarea riscurilor.

În același timp, vasele-tanker europene încă au dreptul de a transporta țiței rusesc, dacă prețul este sub 60 dolari pe baril.