[video] Cum să înțelegi dacă în față este Putin sau dublul lui?


Sfaturi practice de la Igor Ghirkin, cel care a destabilizat regiunea Donbas în 2014.

Deja nu mai este un secret că liderul de la Kremlin are substituți care seamănă cu Vladimir Putin și apar în public ori de câte ori există necesitatea de a ține un discurs, a tăia o panglică, a-și dojeni subalternii sau a da mâna cu cineva. În toate cazurile se face referință la Vladimir Putin, deși persoana prezentă ar putea fi un dublul a lui și deci informația ar putea fi incorectă.

Totodată, rareori cineva poate să facă diferența între adevăratul Putin și substituții lui. În acest caz ar fi util să ținem cont de observațiile lui Igor Ghirkin, fostul colaborator al Serviciului Federal de Securitate (FSB) care a condus rebeliunea forțelor pro-ruse în Donbas în anul 2014.

Într-o înregistrare video pe un canal de Telegram, Ghirkin, răspunzând la o întrebare a interlocutorilor săi, a spus că ”Adevăratul Vladimir Vladimirovici Putin a fost singur în biserica din Kremlin, chiar și preoții se temeau să se afișeze acolo, probabil de teama lunetistului care nu permitea nimănui să se apropie mai puțin de 20 de metri...

acesta este Putin real”. 

Putin în persoană este și cel care primește [în audiență] miniștrii aflându-se la un capăt de masă [de 10-12 metri lungime] și îi privește prin binoclu pe cei așezați la celălalt capăt de masă. Iar ”cel care împarte medalii, îi cuprinde pe toți, face declarații publice și apare în mulțime” este indubitabil una dintre imitațiile președintelui, consideră Ghirkin.

Observațiile lui Ghirkin sunt coroborate cu dovezile de paranoia care a pus controlul pe liderul de la Moscova. Persoanele care solicită audiență sunt verificate riguros de serviciile de securitate și sunt plasate în carantină câteva săptămâni după prelevarea analizelor înainte de a fi admise la Putin.

Anterior reprezentanții presei au documentat cazuri când liderul rus a apărut în public în locuri diferite și simultan, fiecare exemplar având diferite trăsături ale figurii, formei capului și comportament diferit.  

Jurnaliștii de investigație cu aflat în anul trecut că Putin întotdeauna călătorește cu o armată de doctori și gardieni, de teama infecțiilor și asasinatelor. Surse din anturajul președintelui spun că Putin niciodată nu s-ar fi aventurat în activități care i-ar pune în pericol sănătatea și viața, nici chiar de dragul unor imagini de lustruire a imaginii. 

Igor Ghirkin a fost recent recunoscut oficial responsabil pentru participarea la doborârea aeronavei civile a linilor malaieziene MH17/MAS17 de asupra Ucrainei în iulie 2014 și se află sub sacțiunile occidentale.