[video] Trump: Voi pune capăt războiului în Ucraina timp de o zi


Fostul președinte american pretinde că-l poate influența pe liderul de la Kremlin.

Într-o luare de cuvânt la Conferința Acțiunii Politice Conservative, care a avut loc săptămâna trecută la Washington, Donald Trump a pretins că este capabil să pună capăt războiului ruso-ucrainean și că poate face acest lucru într-un timp foarte scurt – doar o zi.

Mai mult - Trump a spus că va face acest lucru înainte de a intra în Casa Albă în calitate de președinte ales în scrutinul din anul 2024.

Ex-președintele SUA a subliniat că ”se împacă foarte bine” cu Vladimir Putin și că liderul de la Moscova îi va da ascultare.

Trump a dat asigurări că este singura persoană în lume care poate preveni începutul celui de-al treilea război mondial – ”care va avea loc totuși”.

De notat că majoritatea colegilor din Partidul Republican, inclusiv membri ai Congresului, a ignorat evenimentul, care în ultimii ani s-a transformat într-o platformă pentru promovarea ideilor lui Trump.

Ex-președintele a profitat, de asemenea, de ocazie pentru a critica formațiunea din partea căreia intenționează să candideze, precizând că aceasta este ”condusă de ciudați, globaliști și proști”.

Deși Trump este încă popular în mediul alegătorilor de extremă dreapta și conspiraționiști, Partidul Republican ar putea să mizeze pe guvernatorul de Florida Ron DeSantis la următoarele alegeri prezidențiale.

În timpul mandatului din perioada 2017-2021, Trump și-a câștigat faima ca persoană care generează conflicte, nu le aplanează. Este cunoscut mai ales pentru un număr extraordinar de mare de declarații false și acuzații neprobate despre oponenții politici și criticii politicilor sale. Pentru asta și-a văzut contul suspendat în câteva rețele sociale.  

Anchetatorii și procurorii federali au demonstrat că Donald Trump a câștigat alegerile inclusiv datorită campaniei de dezinformare organizate de Federația Rusă împotriva rivalului democrat.