De ce CIA este interesat de cripto-valute


Agenția americană de spionaj a confirmat că ”are câteva proiecte cripto”.

Directorul CIA William Burns a recunoscut în fața jurnaliștilor că organizația pe care o conduce este implicată într-o serie de proiecte privind evaluarea rolului noilor tehnologii blockchain și în special operațiunile cu monede digitale. 

În cadrul unei sesiuni de întrebări-răspunsuri la Summitul CEO organizat recent de Wall Street Journal, el a spus că CIA monitorizează evenimentele și tendințele în spațiul cripto și studiază posibilitățile de a combate virușii care blochează computerele și cer bani în schimbul deblocării.

Problema este că hackerii care cer răscumpărare pentru accesul la propriul dispozitiv vor să fie plătiți în Bitcoin sau alte valute digitale. Cele mai râvnite victime sunt instituțiile publice și marile companii în SUA, și CIS are astfel un interes legitim pentru a investiga fraudele în spațiul web, a explicat Burns.

Șeful agenției de spionaj a precizat că decizia de a înființa proiecte cripto în cadrul CIA a fost luată de unui din predecesorii săi.

Anterior, doi dintre directorii CIA au pledat pentru monitorizarea comunităților cripto și a rețelelor de tranzacționare – David Cohen și Michael Morell – în scopul luptei cu spălarea banilor și fraudele financiare.