Familia lui Donald Trump a descoperit criptovaluta TrumpCoin și vrea să se judece cu creatorii ei


Deși există din anul 2016, fiul mai mic al fostului președinte american Eric Trump abia recent și-a exprimat indignarea că ”cineva face bani cu numele Trump”, fără autorizare din partea familiei.

Într-o postare în rețeaua Twitter, Eric a semnalat o ”alertă de fraudă” ca reacție la faptul că familia a descoperit o criptovalută care nu este afiliată cu tatăl. Trump juniorul a promis că familia va acționa în judecată persoanele din spatele criptovalutei TrumpCoin, deși aceștia încă la momentul înființării s-au disociat cu familia și afacerile ex-președintelui.

Compania TrumpCoin a publicat pe site un mesaj de declinare a răspunderii pentru orice asociere cu Donald Trump sau membrii familiei lui: ”Comunitatea noastră va utiliza TrumpCoin ca un mijloc de strângere de fonduri și instrument de susținere a Patrioților uitați în aceste timpuri cruciale”.

Fondatorii TrumpCoin rămân în anonimitate. Unul dintre ei a oferit un interviu în 2016 sub identitatea ”Chicken65”, afirmând că este un muzician scoțian în jur de 40 de ani. 

Este puțin probabil ca mesajul lui Eric Trump să aibă consecințe juridice pentru creatorii criptovalutei.

Pe de altă parte, conștient sau nu, Eric ar putea să readucă în atenția publică interesul pentru moneda respectivă, care – spre dezamăgirea investitorilor (în fond persoane cu viziuni conservatiste și de extremă dreapta) – a avut o prăbușire spectaculoasă de la 68 cenți SUA în decembrie 2021 până la 14 cenți la începutul lui februarie curent.

Un reporter la New York Times a scris anterior că TrumpCoin a fost victima sau autorul unei scheme de înșelătorie. Unele persoane vindeau monede fizice TrumpCoin și pretindeau că ele sunt copiile criptobanilor cu aceeași denumire. 

Curios este dă unul dintre foștii avocați a lui Donald Trump – Steve Bannon – care și-a turnat clientul în fața federalilor dar a fost absolvit de responsabilitate de șef, promovează în prezent o criptovalută numită $FJB, despre care experții cred că este o scamatorie. Solicitat să explice denumirea, Bannon a spus că ea conține mesajul ”F..k Joe Biden”. 

Deveniți finanțator al sitului de noutăți din știință și tehnologii, vom recunoscători pentru orice suport financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania:

În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501

Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass media

Vă mulțumim!