Spuma cripto și blockchain se va întruni la un summit în SUA


Deși organizatorii anunță că evenimentul va avea loc în formatul unui festival, participanții ar putea dezbate o serie de probleme existențiale pentru industria finanțelor decentralizate și criptografiei.

Mii de antreprenori, investitori, programatori, oficialități, autori, dezvoltatori de metaverse, experți în securitate cibernetică, sunt așteptați la Festivalul Consensus 2022, preconizat pentru iunie 9-12 la Centrul de Convenții din Austin, statul Texas.

Organizatorii anunță pe situl oficial al evenimentului că au pregătit panele tematice și ateliere de lucru pentru schimbul de idei și oportunități de afaceri. Participanții la evenimentul dedicat sectorului cripto și blockchain vor pune în discuție rolul tehnologiilor în dezvoltarea finanțelor, investițiilor, distracțiilor, guvernării, artelor și culturii, marketing, etc. 

Potrivit agendei, printre subiectele principale supuse dezbaterii sunt ”re-imaginarea banilor”, organizațiile autonome decentralizate și metaversul, dar nu și recunoașterea oficială și reglementarea criptovalutelor, sau impozitarea tranzacțiilor cu monede digitale, care dau o mare bătaie de cap burselor cripto în prezent. 

Aceste teme vor fi și ele prezente, cel mai probabil, dacă aruncăm o privire la lista persoanelor care vor lua cuvântul.

Printre ele sunt Wally Adeyamo, vicesecretarul Trezoreriei SUA, și Cynthia Lummis, senator din partea statului Wyoming. 

Și-au confirmat participarea și fondatori de platforme cripto și fonduri de investiții cu greutate în industria blockchain – Mike Novogratz de la Galaxy Digital, Changpeng Zhao de la Binance, Kristin Smith de la Asociația Blockchain, Edward Snowden de la Freedom of Press, Garry Kasparov de la Awast Software, Kimbal Musk de la Big Green (fratele lui Elon Musk), Abby Johnson de la Fidelity Investments, Yorke Rhodes de la Microsoft, și alții.

Identitatea unuia dintre spicheri este ascunsă după pseudonimul ”Punk6529.” de la , 6529, iar locul imaginii reale este ținut de un avatar.

Curios este că în lista spicherilor nu sunt nume de la Alphabet/Google, Meta/Facebook, și alți giganți IT care experimentează cu blockchain și își pot permite să cumpere bilete de intrare la summit. Iar acestea sunt de-a dreptul scumpe – doar participarea la sesiunile și atelierele de bază costă $900, fără snackuri sau băuturi, prețul fiind valabil până la 5 martie. Un bilet ce include toate facilitățile costă $9.000 și prețul e valabil până la 15 aprilie. Biletele nu includ nici cazarea și transportul.

Și mai mult au plătit sponsorii festialului: cei din linia 1 au scos din conturi minim jumătate de milion de dolari - Chain și Stellar Development Foundation. Crypto.com și Hedera au scos din buzunar între $300.000 și $500.000. Cel mai ieftin pachet publicitar costă între $15.000 și $50.000.

Binance, cea mai mare bursa cripto din lume, nu este printre sponsori.

Lansat în anul 2015, în ultimii doi ani evenimentul a fost desfășurat în format online. Ediția 2022 va avea loc cu prezența fizică a participanților.