Mii de albine au urmat un autoturism ca să salveze regina-matcă


O gospodină din Marea Britanie a ținut ostatecă o regină a albinelor, involuntar, fără măcar să știe despre existența ei, dar roiul a urmat-o la zeci de kilometri pentru a o recupera.

Această istorie trăsnită s-a înâmplat unei femei din Țara Galilor, Carol Howarth, care a parcat autoturismul de marcă Mitsubishi lângă un magazin în orașul Haverfordwest și a plecat la cumpărături.

Un localnic a văzut albinile asaltând mașina și a chemat apicultorii. Aceștia au îndepărtat cu grijă circa 20.000 de albine de pe vehicul și femeia, mulțumind pentru ajutor, și-a văzut de treburile sale.

Marea i-a fost, însă, mirarea când a descoperit a doua zi că roiul de albine a reușit s-o urmărească și încearca să pătrundă în automobil, scrie Science Nature

Femeia a chemat din nou apicultorii, care au realizat că albinele au urmărit, de fapt, matca. Dintr-o întâmplare nefericită, se pare că ea a fost atrasă de ceva dulce în salonul automobilului și a rămas captivă după ce Carol a pornit la drum.

Într-un final, regina aventurieră și supușii ei credincioși s-au reunit și au pornit spre casă, lăsând surprindere – și respect – în comunitate și chiar în rândul apicultorilor cu experiență.