Economia Rusiei va intra în colaps până iarna viitoare, crede un economist rus

Acesta a comparat Federația Rusă cu un vas torpilat, care, deși rămâne la suprafață, continuă să se umple cu apă prin gaura provocată de sancțiuni, iar scufundarea este doar o chestiune de timp.

Economistul, academicianul, sociologul și fostul politician de opoziție din Federația Rusă Vladislav Inozemțev este încrezut că sancțiunile impuse de Occident regimului de la Moscova își vor face efectul și vor fi destructive pentru economia țării sale.

Într-un interviu pentru publicația independentă Novaia Gazeta, Inozemțev a spus că veniturile din vânzările de petrol și gaze naturale, pe care contează conducerea de la Kremlin, se vor reduce dramatic în rezultatul retragerii foștilor parteneri din relațiile comerciale cu Rusia.

”Limitarea exportului de petrol rusesc este un instrument de presiune psihologică. Nu trebuie să presupunem, însă, că țara noastră nu va mai exporta petrol. Cel mai probabil, va avea loc o redistribuire a fluxurilor de combustibil. Dacă SUA și UE vor renunța la petrolul din Rusia, ele vor găsi volumele necesare în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Nigeria sau Angola - conform datelor Agenției Internaționale de Energie, doar țările OPEC pot crește producția cu 6,3 milioane de barili pe zi în acest an”, a precizat expertul.

 

AVAILABLE FOR SUBSCRIBERS ONLY. YOU SEE NOW 28% enter or subscribe

or


  • Instant access
  • No registration
  • No subscription
  • Valid during current session
  • Active copy-paste feature
  • Secure payment