General Motors și Honda fac front comun împotriva Tesla


Cei doi giganți în domeniul construcției de vehicule auto vor dezvolta împreună o platformă pentru producerea de vehicule electrice ”bugetare”.

Compania americană General Motors și subsidiara din SUA a companiei japoneze Honda Motor Co au anunțat, într-un comunicat de presă comun, că vor dezvolta împreună o platformă nouă pentru producerea de automobile electrice low cost. 

Scopul acestui parteneriat, care a fost lansat încă în anul 2013, este de a rupe din cota de piață ocupată de liderul industriei Tesla, în prezent cel mai mare producător de vehicule electrice.

Potrivit planului, inițial GM va începe în 2024 să asambleze două modele de SUV-uri electrice pentru Honda – Prologue și Acura.

Lansarea noii linii pe platforma comună este preconizată pentru anul 2027. GM și Honda vor produce crossover-e compacte în baza bateriilor Ultium ale GM, cel puțin 13 milioane de automobile anual. Strategia de marketing este axată pe prețuri mai mici – un SUV Chevrolet Equinox, de exemplu, va costa sub $30,000.

Suma investițiilor în planul anti-Tesla nu a fost precizată.