Ce a făcut o bursă cripto după ce a rămas fără lichidități


Babel Finance s-a împrumutat de la alte platforme pentru a plăti datoriile.

Bursa cripto cu sediul în Hong Kong, Babel Finance, a negociat cu ”omologii” din alte regiuni și clienți un grafic de plată a datoriilor, după ce a rămas săptămâna trecută fără lichidități suficiente pentru a-și onora obligațiile financiare.

Prăbușirea pieței criptovalutelor a determinat investitorii să-și retragă banii fiat, iar Babel Finance a răspuns cu suspendarea retragerilor. Ulterior compania a impus o limită de $1.500 la suma retragerilor lunare.

Babel Finance a anunțat într-un comunicat că ”am comunicat activ cu acționarii și potențialii investitori, și vom continua să comunicăm pentru a obține suport pentru rezervele de lichidități”.

Compania asigură investitorii că a ajuns la un acord preliminar cu alte platforme și clienți în privința reluării operațiunilor de deservire a datoriilor. 

Aceste măsuri au redus presiunea pe termen scurt asupra obligațiilor financiare ale Babel Finance, a dat asigurări conducerea bursei.

Babel Finance nu a precizat cine sunt ”omologii” și clienții care i-au sărit în ajutor și nici măsurile pentru a evita un faliment care pare să fie iminent. La sfârșitul anului trecut, compania avea împrumuturi restante de peste $3 miliarde, în creștere cu $1 miliard față de februarie 2020.

Pe de altă parte, în mai 2021 Babel Finance a atras $80 milioane din vânzarea acțiunilor și cote-părți, ajungând la o valoare de piată estimată la $2 miliarde.

Babel Finance are în jur de 500 de clienți și tranzacționează exclusiv bitcoin, ether (ethereum) și diverse stablecoin-uri.