Solana Labs va dezvolta un telefon mobil pentru operații cripto


Platforma elaborează în paralel și tehnologii pentru aplicații mobile în baza iterației Web3.0.

Anatoli Iakovenko, directorul executiv al companiei Solana Labs și creatorul criptovalutei Solana, a anunțat recent că echipa sa a început să dezvolte un smartfon de generația nouă, care va facilita accesul la diverse platforme pentru tranzacționarea monedelor digitale decentralizate și a tokenurilor nonfungibile.

Dispozitivul, numit Saga, va avea un ecran OLED 120MH de 6,6 inci, două camere de 50 Mpixel și 12 Mpixel, și va funcționa în baza itinerației Web3.0 și a sistemului operațional Android. Fiind o clonă a modelului Osom OV1, Saga va avea, de asemenea, un microprocesor de tip Snapdragon 8 Plus Gen 1 de la Qualcomm și memorie internă de 512 GB.

Saga va costa $1.000, cu avans de $100 și livrare în primul trimestru al anului 2023.

Totodată compania va forma o subdiviziune pentru crearea de aplicații mobile în Web3.0, Solana Mobile, care va oferi dezvoltatorilor instrumente pentru aplicații pe blockchain-ul Solana, se spune într-un anunț pe situl companiei. 

Noua firmă a primit de la compania părințe o finanțare inițială de 10 milioane de dolari SUA pentru elaborarea viitorului ecosiste.

Aproape 7 miliarde de oameni folosesc telefoane inteligente, iar peste 100 de milioane tranzacționează valori digitale, a spus Anatoli Iakovenko, care în trecut a lucrat ca inginer la Qualcomm și a participat la elaborarea de tehnologii pentru Samsung, LG, Google, justificânt astfel necesitatea unui telefon pentru operații cripto pe piață.