O firmă suedeză se laudă cu noua pastilă anti-mahmureală


Aceasta, însă, nu doar previne deshidratarea și durerile de cap, dar și nici nu permite consumatorului să se îmbete.

Myrkl, producătorul suedez al pastilelor anti-mahmureală cu aceeași denumire, anunță că a început comercializarea lor în Marea Britanie, la preț de o liră sterlină bucata, și că este pregătit pentru livrări pe continentul european. 

Compania susține că cei care vor administra două pastile Myrkl cu 12 ore înainte de a consuma alcool vor scăpa de mahmureala de a doua zi. Acestea vor absorbi 70% din alcool înainte ca el să intre în sânge și să deshidrateze organismul ulterior.

Dezvoltatorul dă asigurări că produsul său a fost testat clinic și are la bază un studiu medical, publicat în revista ”Nutrition and Metabolic Insights”, având ca ingrediente două tipuri de probiotice - Bacillus subtilis și Bacillus coagulans

 

Pastilele sunt prezentate drept suplimente alimentare, care conțin Vitamina B12.

Compania a fost criticată pentru faptul că utilizează probiotice deja utilizate în suplimente alimentare, adică nu aduce vreo inovație. Autorii studiului nu precizează dacă există contra-indicații în dependență de grupul de risc, sex sau vârstă. 

Totodată, unii specialiști se declară dezamăgiți de faptul că Myrkl reduce efectele alcoolului în timpul consumului – dacă pastilele neutralizează alcoolul în sânge, care este sensul de a bea?

Cea mai bună metodă de a evita mahmureala este de a fi cumpătat la băut și a hidrata organismul la timp.