O bursă cripto a transferat, din greșeală, monede în valoare de 400 milioane USD unui concurent


Spre dezamăgirea investitorilor, problemele se țin scai de industria cripto.

Bursa criptovalutară Crypto.com a recunoscut public că a trimis, din greșeală, 320.000 de monede Etherium în valoare de 400 milioane de dolari SUA către o adresă înregistrată de firma rivală Gate.io.

Directorul executiv al bursei. Kris Marszalek a publicat un tweet în care admite greșeala și anunță că banii au fost returnați, grație colaborării cu echipa Gate. El nu a precizat dacă eroarea se datorează factorului uman sau a fost de natură tehnică.

”Trebuia să fie o mutare la o nouă adresă de depozitare frigorifică, dar a fost trimisă la o adresă de schimb extern inclusă pe lista albă. Am lucrat cu echipa Gate și fondurile au fost ulterior returnate la depozitul nostru frigorific” a spus Marszalek. 

Această confesiune este destul de jenantă pe fundalul prăbușirii tokenului nativ al bursei Crypto.com cu peste 40% pe parcursul săptămânii trecute (și trendul negativ continuă săptămâna curentă).

Volumul tranzacțiilor s-a redus de la 4 miliarde dolari, în apogeu, la doar 284 milioane în luna octombrie curent, potrivit datelor portalului statistic Nomics

Investitorii continuă să retragă banii de la platforma Crypto.com și ca urmare a eșecului unei alte burse majore – FTX – fondatorul căreia (Sam Bankman-Fried) riscă amenzi usturătoare sau detenție de 20 de ani pentru ceea ce experții pieței califică drept gestionare dezastruoasă a companiei. Principala acuzație este decepția utilizatorilor prin afișarea unor planuri nerealizabile.

Crypto.com s-a distanțat public de FTX, expunerea față de ultima fiind în limita a doar 10 milioane dolari. Potrivit lui Marszalek, Crypto.com a reușit să recupereze de la FTX 990 milioane de dolari din miliardul acordat anterior pentru proiecte comune. 

Și asta în condițiile în care Crypto.com a dat asigurări că dispune de rezerve suficiente pentru a garanta retragerile. Marszalek a promis să publice un raport de audit financiar al companiei pe care o conduce în decembrie 2022.

Anterior Crypto.com a fost victima unor jafuri de criptovalută în valoare de sute de milioane de dolari.