Un american a renunțat la economiile de o viață pentru un teren virtual


Achiziția în metaversă l-a costat 18.000 dolari SUA, dar cumpărătorul a câștigat deja 1.200 din chiria proprietății.

Justin Reed, un locuitor al statului american Texas, a plătit $18.000 – economiile de o viață – pentru un teren virtual într-un joc video cu denumirea Entropia Universe

Presa locală scrie că Reed, care în metaversă trece sub avatarul ”David Joker”, este un veteran al jocurilor din seria MMORPG. În cei 20 de ani de activitate gaming el a reușit să facă și ceva bani din jocuri, pe care – împreună cu economiile din viața reală – i-a pariat pentru titlul de proprietate a terenului Khorum Coast.

”Joker” este încrezut că a făcut o investiție înțeleaptă. Entropia Universe are optiunea de a efectua microplăți cu bani adevărați din monedele (tokenurile) câștigate în joc, iar Reed încasează plăți de la utilizatorii care folosesc terenul lui în timpul jocului.

Astfel, el s-a lăudat că a făcut deja $1.200 din vânzarea drepturilor de a retrage ”materialele” găsite pe proprietatea Khorum Coast.

Reed afirmă că o investiție în economia reală l-ar fi băgat în faliment, iar lumea digitală are mai multe oportunități pentru a dezvolta o ”afacere beton”.

PUBLICITATE