Bitcoin tranzacționat la un preț record din toate timpurile


Valoarea unui Bitcoin a bătut la 10 noiembrie curent toate recordurile anterioare, eclipsând chiar și prețul înregistrat la sfârșitul lunii octombrie 2021.

Cea mai importantă valută digitală a lumii a fost tranzacționată marți la prețul de 68.521 dolari SUA, cu 8% mai mult decât în ziua precedentă. Ether, o valută similară în baza blockchainului Ethereum, de asemenea, a stabilit un record de tranzacționare – ajungând la 4.840 de dolari.

Alte monede digitale, Solana și Cardano, au înregistrat creșteri de 21% și 16%, respectiv.

Aceste evoluții au loc pe fundalul activității sporite pe piața cripto-valutelor, care a depășit valoarea de 3 trilioane de dolari săptămâna curentă, notează canalul american CNBC.

Directorul executiv al fondului de investiții cripto ARK36, Mikkel Morch, este încrezut că prețul Bitcoinului va trece în curând peste 70.000 de dolari, iar analiștii băncii KPMorgan prognozează un preț de 73.000 pe termen scurt și 146.000 pe termen lung.

Săptămâna viitoare tehnologia pentru Bitcoin va fi supusă modernizării – softul de upgrade Taproot va fi cel mai important în ultimii 4 ani. În octombrie și Ether a fost actualizat cu programul Altair, care va contribui la crearea Etherium 2.0 (Eth2). Veresiunea nouă va facilita minieritul acestei valute.