Smartfonul Tesla va permite utilizatorilor să mineze Marscoin, având internet din cosmos


Producătorul auto Tesla va intra în 2022 pe piața dispozitivelor mobile cu un smartfon de generație nouă, care – cel puțin la nivel de concept – nu lasă nicio șansă concurenților.

Multe specificații tehnice ale telefonului Tesla Model Pi 2022 nu sunt cunoscute pentru publicul larg, dar în spațiul online circulă un spot publicitar al agenției de design ADR, care colaborează cu firma controlată de miliardarul Elon Musk la etapa de proiectare.

Iată care sunt principalele avantaje ale noului telefon față de produsele concurenților, potrivit informațiilor prezentate în acest spot cu scopul de a încinge spiritul de așteptare.

Inteligența artificială

Tesla Model Pi este dotat cu software de inteligență artificială pentru a filtra imaginile celor patru camere din spatele dispozitivului, plus cea din față integrată în ecran, obținând astfel poze și video de calitate înaltă chiar și pe timp de noapte.

Telefonul Tesla va putea de asemenea fotografia și filma, dar și utiliza funcția de streaming – totul simultan.

Aceeași inteligență artificială va asigura și intermedierea comunicării utilizatorului atunci când el / ea nu poate vorbi din anumite motive. Cu ajutorul procesoarelor de la Neuralink, o altă companie a lui Musk, Model Pi se va conecta la creierul utilizatorului, iar acesta va putea transmite comenzile doar gândindu-se la ele. Astfel vor putea fi expediate SMS-urile și mesajele email, de exemplu.

Crypto-valute și bursa

Pe lângă faptul că va servi și ca un portofel pentru gestionarea banilor și efectuarea de plăți în valute tradiționale și crypto, Model Pi va transforma utilizatorii în adevărați agenți de bursă, făcând posibilă conectarea directă la diverse burse și tranzacționarea cu acțiuni, valute tradiționale și cripto-valute.

Mai mult – Tesla va permite viitorilor proprietari de Model Pi să mineze Marscoin, moneda digitală creată de Musk, și să investească finanțele personale în diverse proiecte, fără comision.

Internet din cosmos

Datorită rețelei de sateliți Starlink pe orbita joasă a Pământului, utilizatorii vor avea acces la internet direct din cosmos. Producătorul promite la descărcare/încărcare de fișiere o viteză a internetului de 210 megabiți pe secundă și conectivitate wifi 24 de ore pe zi, în orice țară a lumii. În prezent testerii versiunii Beta au viteza între 50 și 150 Mbps. 

În total Space X, compania spațială din imperiul lui Musk, intenționează să exporte circa 40.000 de sateliți Starlink la orbită, în prezent acolo aflându-se un număr de doar 1,600.

Costul unui abonament va fi de 99 USD. Circa 140.000 de utilizatori din 20 de țări beneficiază în prezent de internet Starlink. Până acum au solicitat acest serviciu în prealabil cel puțin jumătate de milion de persoane. 

Controlul altor dispozitive

Model Pi va include și funcții de control de la distanță a dispozitivelor fabricate de Tesla și firmele asociate. De exemplu, autoturismele Tesla, sistemul de încălzire și, rețeaua electrică în baza bateriilor solare, aerul condiționat sau securitatea locuinței.

Securitatea și protecția datelor

Producătorul dă asigurări că securitatea telefonului va fi impenetrabilă. Dispozitivul va fi criptat integral în tehnologia 5G, iar pentru securitate maximă componentele și programele/aplicațiile vor fi de la firme autorizate sau relaționate cu Tesla. Compania afirmă că nici ea nu va avea acces la informațiile din telefoanele utilizatorilor, de exdemplu mesajele email sau SMS.

Baterii solare

Telefonul va putea fi încărcat wireless, adică fără fir, sau prin bateriile solare integrate în carcasa din spate.
Carasa, ne asigură designerul ADR, va fi ultra-rezilientă și impermeabilă. Ea va fi din materiale forocromice și își va schimba culoarea în dependență de mediul din jur. Durata de încărcare de la soare este de 30 de minute. 

Memoria internă va avea un spațiu de 2 terrabytes. Sistemul de operare - Tesla. 

Necunoscute

Nu este clar sau încă nu s-a decis dacă Model Pi va avea și cartelă SIM, care asigură conectarea cu operatorul, sau dacă telefonul va prelua această funcție având o cartelă integrată.

De asemenea, nu se știe data aproximativă când noul smartfon va fi lansat și dacă acest eveniment va avea loc la nivel global sau doar în SUA. Cert este că Modelul Pi va fi livrat în magazine pe parcursul anului viitor (Model Pi 2022), iar americanii vor fi primii beneficiari. 

O altă întrebare fără răspuns – cât va costa smartfonul de la Tesla? Portalul Phonereview24.com, specializat în informații despre telefonia mobilă, scrie că prețul de pornire pentru un astfel de telefon ar putea fi 1.200 USD. 

Cei mai mari producători de telefoane inteligente în lume sunt în prezent Samsung, Apple, Xiaomi, OPPO, Vivo, Huawei și Transsion, care dețin împreună circa 80% din piața globală a smartfoanelor.

Rămâne de văzut dacă Tesla va reuși un hit cu Model Pi și ce cotă de piață.