Solana Ventures va investi $150 de milioane în jocuri care remunerează câștigătorii


Divizia de investiții a companiei Solana Labs - Solana Ventures – a anunțat săptămâna curentă că va mobiliza o nouă rundă de finanțare a startup-urilor care dezvoltă jocuri online pe platforme blockchain, care remunerează câștigătorii.

Inițiativa de atragere a celor $150 de milioane a fost lansată în parteneriat cu firma Forte, un startup care recent a colectat $725 de milioane, și Griffin Gaming Partners, o firmă cu capital de risc care susține sectorul gaming și este unul dintre finanțatorii principali pentru Forte, scrie publicația dedicată criptovalutelor CoinDesk

Sursa citată precizează că banii vor fi adunați în dolari reali, și nu în criptomoneda Solana, dar gazda viitorilor dezvoltatori va fi rețeaua pentru tranzacții cripto Solana.

În prezent rețeaua dată înregistrează 65.000 de tranzacții pe secundă, la un pret de $0.00025 per tranzacție.

Fondurile vor fi disponibilizate câștigătorilor peste următoarele 18 luni. În noiembrie 2021 Solana Ventures a mobilizat o finanțare de $100 de milioane pentru același scop, în cooperare cu Lightspeed Venture Partners și FTX.

Potrivit CoinDesk, industria jocurilor care remunerează jucătorii cu bani este una de perspectivă și evenimentele interesante aici abia încep.

Solana este o platformă publică blockchain, care execută tranzacțiile prin consens folosind mecanismul de dovadă a mizei. Criptomoneda sa internă este SOL. În 2021, Bloomberg s-a referit la Solana ca „un potențial rival pe termen lung pentru Ethereum”, invocând viteze superioare de tranzacție și costuri asociate mai mici.