UE autorizează primele pastile pentru tratarea COVID


Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) anticipează că noul produs de la corporația farmaceutică americană Pfizer va fi eficient împotriva Omicron și altor variante ale virusului SARS-CoV-2.

EMA a anunțat pe 27 ianuarie 2022 că a aprobat, în mod condiționat, distribuirea și administrarea orală a preparatului antiviral ”Paxlovid” pentru tratarea COVID-19 la adulții care nu necesită doze suplimentare de oxigen dar riscă să dezvolte forme severe de boală. 

”Paxlovid” este primul medicament antiviral care este administrat pe cale orală.

Acesta conține două substanțe active - PF-07321332 și Ritonavir – în două pastile diferite. PF-07321332 reduce abilitatea virusului SARS-CoV-2 de a se multiplica în organism, iar Ritonavir prelungește acțiunea primei pastile.

EMA notează că ”Paxlovid” a fost testat cu succes la peste 1.000 de pacienți, majoritatea fiind infectați cu varianta Delta a virusului și că așteaptă rezultate bune la tratamentul anti-Omicron.

Potrivit producătorului, noul medicament reduce riscul de spitalizare și deces cu 89%. Pfizer a finalizat două dintre cele trei faze de testări. 

Comisia Europeană urmează acum să adopte o decizie privind utilizarea ”Paxlovid” pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.



Is breaking up Google a good idea?

View all
YES
NO
There may be other, better options