Ingredientul secret al succesului operației de transplant a inimii de porc la om: Cocaina


Savanții care au efectuat transplantul au folosit un coctail de substanțe narcotice pentru ca inima donatorului să funcționeze în timpul operației, iar cocaina a jucat un rol important.

Într-un interviu pentru revista Vice, directorul secției de xenotransplantare cardiacă în cadrul Centrului Medical al Universității Maryland, Muhammad Mohiuddin, a recunoscut că echipa din spatele operației a avut nevoie de avizul Administrației pentru Droguri și Medicamente (DEA) pentru a folosi cocaina ca stimulator. 

În timpul operației, cocaina a fost injectată în inimă pentru a-i prelungi longevitatea.

“În trecut, dacă noi nu recurgeam la această soluție, întreaga muncă eșua în 48 de ore. Când am început să folosim drogul pentru infuzie în inima donatorului, organul se păstra și funcționa foarte bine”, a declarat Mohiuddin, adăugând că fără substanțele narcotice pacientul ar fi decedat.

Coctailul narcotic a fost dezvoltat de firma farmaceutică suedeză XVIVO și mai include, în afară de cocaină, cortisol și adrenalină. O altă firmă suedeză, Revivicor, a realizat modificarea genetică a inimii de porc.

Chirurgul a mai spus că metoda de susținere a vieții unui organ cu ajutorul narcoticelor ar putea fi aplicată și la transplantul altor organe.

Medicii americani au transplantat cu succes o inimă de porc, modificată genetic, unui bărbat de 57 de ani, la 7 ianuarie 2022, aceasta fiind o premieră în istoria medicinii.

Pacientul, David Bennett, este încă în secția de recuperare.

Dacă vă plac materialele noastre, vă rugăm să ne susțineți financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania, pentru a susține acest site:

În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501

Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass media

Vă mulțumim!