O companie cripto lansează Solana Pay, un protocol de plăți pentru comerțul digital


Prin Solana Pay comercianții vor putea accepta direct de la cumpărători criptovalutele SOL și USDC, precum și o serie de tokenuri active pe blockchainul dezvoltat de Solana Labs.

Solana Labs, compania tehnologică americană din spatele ecosistemului blockchain Solana, menționează într-un comunicat din 1 februarie 2022 că plățile vor fi instantanee, în timp real, iar comisioanele vor fi mai mici decât în cazul plăților cu cardul datorită tarifelor mici practicate de rețeaua Solana. 

Solana Pay a fost dezvoltat în parteneriat cu Circle, Checkout.com, Citcon, Phantom, FTX și Slobe – firme cu proiecte în domeniul tehnologiilor blockchain, plăți online și financiare. 

Noul sistem de plăți decentralizat va permite convertirea între criptovalute și valute tradiționale, prin Circle Account. Punga digitală Phantom, pe de altă parte, va asigura desfășurarea tranzacțiilor prin Solana Pay. Deocamdată nu este clar care magazine online au aderat la noul sistem de tipul P2P.

Potrivit companiei, Solana Pay poate procesa 60.000 de tranzacții pe secundă. Solana Lab a atras în proiectul cu plățile câțiva specialiști notorii în domeniu, inclusiv Sheraz Shere, expertul fintech care a dezvoltat Google Wallet, iar anterior a activat la American Express.

Ecosistemul blockchain Solana a fost lansat în aprilie 2019 și a devenit în scurt timp unul dintre cele mai populare printre investitori în monede digitale, datorită vitezei mari de procesare a datelor și comisioanelor mici.

Pe 2 februarie curent prețul unui SOL a oscilat între 86,5 și 85,2 dolari SUA. În ziua când valoarea sa a atins apogeul, pe 6 noiembrie 2021, SOL se tranzacționa la maxim 225 de dolari.

Deveniți finanțator al sitului de noutăți din știință și tehnologii, vom recunoscători pentru orice suport financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania:

În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501

Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass media

Vă mulțumim!