Un trilion de dolari, atâta a costat prăbușirea pieței cripto într-o singură săptămână


Pe 24 ianuarie 2022 prețul mediu de tranzacționare a celor două principale criptovalute a atins minimul istoric pentru o perioadă ce începe în iulie 2021 – $33.110 pentru un Bitcoin și $2.184 pentru un Ether.

Alte criptovalute au fost afectate la fel de mult, inclusiv Solana ($81,63), care este considerată de perspectivă în comunitatea investitorilor cripto.

Săptămâna care s-a încheiat în acea zi de ianuarie a marcat un colaps major pentru întreaga piață, pe care analiștii de la agenția Bespoke Investment Group l-au comparat cu cea mai mare prăbuire a pieței financiare în SUA pe 29 octombrie 1929: $14 miliarde într-o singură zi. Până la sfărșitul anului respectiv pierderile au însumat $40 miliarde, ceea ce în banii de astăzi ar fi $600 miliarde. 

Totuși, niciodată în istorie pierderea nu a ajuns la un trilion de dolari SUA, notează Bloomberg. Din noiembrie 2021 până în ianuarie valoarea unui Bitcoin s-a redus cu peste 45%, iar alte criptovalute și mai mult. 

Această noutate contrastează dur cu lista celor mai bogați oameni ai planetei, unde pentru prima dată Bloomberg l-a inclus pe Changpeng Zhao, fondatorul bursei cripto Binance.

Averea antreprenorului canadian cu origini chineze a fost estimată la cel puțin $96 miliarde. 

Zhao a fondat compania în anul 2017 și a avut nevoie de doar 5 ani pentru a intra în clubul elitist, din care mai fac parte Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, și Brian Armstrong, fondatorul Coinbase.

Changpeng Zhao a reacționat în Twitter cu doleanța de a fi inclus în topul filantropilor. El a declarat anterior că va dona 99% din avere în scop de caritate. 

***

Salut, dragă cititor. News-Cafe.eu are mare nevoie de un specialist social media, doar că nu-și poate permite această angajare. Te invităm să devii finanțator al sitului de noutăți din știință și tehnologii, vom recunoscători pentru orice suport financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania:

În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501

Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass media

Vom aprecia dacă vei da un share acestui articol și decizi să ne urmărești pe social media:

https://www.facebook.com/AromaticNews
https://twitter.com/NewsCafe_eu
https://www.reddit.com/user/News-Cafe_eu

Cu drag, News-Cafe.eu