A fost descoperit un nou electrolit pentru bateriile solide din litiu-ion


Acestea au o durată de funcționare mai mare, sunt mai sigure și generează mai multă energie.

O echipă multi-etnică de profesori și studenți ai Universității Waterloo din Canada a inventat un electrolit în stare solidă pentru baterii electrice, care are o serie de avantaje față de electrolitele lichide în bateriile moderne.

Compus din litiu, scandiu, indiu și clor, noul electrolit conduce bine ionii de litiu, dar nu și electronii. Această combinație este esențială pentru crearea unei baterii cu stare solidă care să funcționeze fără a pierde semnificativ capacitatea de peste o sută de cicluri la tensiune înaltă, la peste 4 volți, și mii de cicluri la tensiune intermediară, anunță universitatea

Totodată, bateriile cu electrolit solid sunt mai sigure și au o densitate energetică mai mare.

Formula propusă de cercetătorii Universității Waterloo pentru bateriile electrice.

Imagine: ANL.gov

Prezența clorului în electrolit este esențială pentru stabilitatea acestuia în condiții de operare peste 4 volți, ceea ce înseamnă că este potrivit pentru materialele catodice tipice care formează pilonul celulelor litiu-ion de astăzi.

Electroliții de clor devin tot mai atractivi, deoarece se oxidează doar la tensiuni înalte, iar unii sunt compatibili din punct de vedere chimic cu cei mai buni catozi pe care îi avem, a spus Linda Nazar, profesor de chimie în cercetare la Universitatea Waterloo, într-un comunicat publicat de Laboratorul Național din Argonne, o structură a Departamentului Energeticii a Canadei. 

Echipa condusă de Nazar nu este prima care a conceput un electrolit de clorură, dar decizia de a schimba jumătate din indiu cu scandiu pe baza lucrărilor lor anterioare s-a dovedit a fi mai reușită în ceea ce privește o conductivitate electronică mai scăzută și o conductivitate ionică mai mare.

Nu este clar dacă inovația a fost deja patentată și este autorizată pentru utilizare comercială. Cercetarea, publicată în revista de știință ”Nature”, a fost finanțată de Departamentul Energeticii și Consiliul Național al Științelor și Studiilor Inginerești al Canadei.