[video] SkyDrive și Suzuki dezvoltă în comun primul aerovehicul electric în Japonia


Cele două companii partenere au primit de la guvern certificat pentru producția de test.

SkyDrive, specializată în domeniul tehnologiilor, anunță că s-a asociat cu veteranul în construcția de vehicule auto și motociclete Suzuki pentru dezvoltarea primului aeromobil cu decolare și aterizare verticală în Japonia. 

După ce Biroul pentru Aviație Civilă din Tokyo a eliberat certificatul de construcție a aparatului, SkyDrive a intrat în faza producției modelului SD-05, un aeromobil de proporții mici care va fi livrat serviciilor de taxi.

Primele vehicule vor fi gata în anul 2025, după care producătorul va trebui să solicite o serie de alte certificate înainte de startul livrărilor. Primul model al companiei SkyDrive este SD-03, care, însă, nu este prevăzut pentru producția în masă.

SkyDrive/Suzuki nu sunt singurii care experimentează cu aerovehicule. În prezent zeci de startup-uri și companii auto dezvoltă împreună sau separat aparate de zbor care cu decolare/aterizare verticală, majoritatea cărora sunt la etapa de prototip.

Cei mai cunoscuți producători sunt Xpeng și EHang (China), Fiat Chrysler, eVolo (Germania), Airbus, Uber/Hyundai, Kitty Hawk, Terrafugia, Google, Aeromobil (Slovacia), Aston Martin și Rolls Royce (Marea Britanie), Porsche/Boeing.