Guvernul chinez utilizează inteligența artificială pentru a scana gândurile membrilor de partid


Paranoia legată de loialitatea personală față de liderul țării și de regim a determinat autoritățile de la Beijing să supravegheze chiar și persoanele din conducerea țării.

Guvernul a anunțat recent că cercetătorii chinezi au reușit să creeze un program de inteligență artificială care scanează mișcarea ochilor, analizează expresia feței și măsoară reacția la vizionarea sau ascultarea conținutului cu privire la educația politică.

Softul este aplicat, în primul rând, în cazul membrilor Partidului Comunist Chinez, care sutn suspectați de disidență și îndoieli vis-a-vis de doctrina oficială sau stilul de guvernare a președintelui Xi Jinping, scrie publicația New York Post, cu referință la Centrul Național de Științe Comprehensive din Beijing. 

Noutatea are la bază un raport în format video al instituției respective privind testarea softului cu participarea a 43 de membri de partid.

Potrivit cercetătorilor, subiecții experimentului trebuiau să se uite la un monitor într-un kiosk, unde erau afișate activitățile și deciziile partidului de guvernământ, iar tehnologia ascunsă în același kiosk înregistra și analiza reacția la text și imagine. 

Oficial, scopul acestei tehnologii este de a ”consolida încrederea în partid, a dezvolta atenția și a încuraja membrii să fie recunoscători PCC”.

Curios este faptul că, în scurt timp după publicare, raportul a fost eliminat de pe situl centrului sus-numit.

Președintele Xi, prin cumul secretarul-general al PCC, a declarat anterior că se așteaptă la o loialitate absolută din partea membrilor partidului și că ”educația politică și controlul asupra gândurilor” sunt esențiale pentru doctrina ideologică a PCC.

China implementează în prezent și un sistem care încurajează cetățenii să raporteze orice caz de ”infidelitate politică” în schimbul unor ”puncte sociale” care ar putea să fie traduse în viitor în beneficii financiare sau avansarea în carieră.



Is breaking up Google a good idea?

View all
YES
NO
There may be other, better options