[video] Vestimentație din spray sau în ce și-a îmbrăcat modelul o firmă pariziană


Săptămâna Modei la Paris a avut parte de o surpriză care ar putea inova industria de vestimentație.

Coperni a folosit podiumul evenimentului, care a avut loc în perioada 26 septembrie – 4 octombrie, pentru a demonstra cum ar putea arăta în viitor vestimentația pentru femei. Folosind un spray elaborat de compania Fabrican, angajații căreia l-au aplicat pe corpul practic nud al modelului, în prezența oaspeților și presei, în incinta Muzeului de Arte și Meserii din capitala franceză.

Timp de 15 minute pe corpul modelului a fost pulverizată o cantitate impresionantă de substanță albă, un polimer lichid, obținut după tehnologia savantului și designurului de modă spaniol Manel Torres, care a fondat Fabrican în anul 2003. O asistență a modificat ulterior mantaua ce s-a consolidat, scurtând lungimea, adăugând o fantă și drapând bretelele de pe umerii fetei. În rezultat s-a primit o rochie albă care i-a acoperit cea mai mare parte a corpului modelului.

Potrivit reprezentanților Coperni, materialul oferit de partener este un substituent reușit pentru textilele tradiționale care sunt folosite în prezent în vestimentație. În primul rând, o haină din polimer este produsă într-un timp foarte scurt și poate fi reparată chiar și de purtător / purtătoare. Este suficient de rezistentă, poate fi purtată de mai multe ori și spălată.

Compoziția polimerului nu a fost divulgată. 

PUBLICITATE

Impactul de la prezentarea Coperni a fost enorm: o firmă de măsurare a audienței a estimat valoarea impactului media la peste 26 de milioane de dolari SUA – adică atâta a costat monetizarea mesajelor distribuite de publicații și rețelele sociale la tema dată.

Deși Coperni a cules aplaude pentru această inovație, o parte din criticii de modă au rămas neimpresionați, numind gestul ”un truc ieftin” și lipsit de perspectivă.