Tesla va începe producția în masă a modelului Cybertruck la sfârșitul anului 2023


Deficitul de baterii și prețurile în creștere au fost cauzele amânărilor în serie.

Producătorul american de automobile electrice Tesla intenționează să înceapă producția în masă a modelului de pickup Cybertruck la sfârșitul anului 2023, peste 4 ani de la prezentarea prototipului de către directorul companiei Elon Musk, comunică Reuters, care citează persoane din interiorul companiei. 

Asamblarea mașinii electrice va avea loc la uzina Gigafactory din Austin, statul Texas.

Anterior, Tesla anunțase că va începe producția la mijlocul anului viitor, iar înainte de asta amânase procesul de 3 ori.

În pofida amânărilor, acțiunile Tesla au continuat să crească, la fel ca și numărul doritorilor de a procura un Cybertruck. Compania recepționează în continuare cereri de rezervare, pentru care este necesar un avans de 100 USD, dar a limitat pre-comenzile la continentul nord-american.

Inițial un vehicul Cybertruck cu un singur motor RWD urma să coste 39.900 USD, iar după valurile de inflație în SUA scumpirile cu certitudine vor atinge și mașinile Tesla.

Prețurile în creștere se fac responsabile și de insuficiența de baterii electrice pentru Cybertruck, dar și alte modele, fapt ce ar putea amâna și ai mult începutul producției.

În legătură cu criza politică și economică care vântuie lumea, prețul la litium – componentul de bază a bateriei – s-a majorat, ceea ce a afectat producătorii de baterii, inclusiv Tesla.

Cu o problemă similară se confruntă în prezent gigantul Ford și startup-ul Rivian, care lansează mașini electrice într-un număr limitat.

***

Salut, dragă cititor. News-Cafe.eu are mare nevoie de un specialist social media, doar că nu-și poate permite această angajare. Te invităm să devii finanțator al sitului de noutăți din știință și tehnologii, vom recunoscători pentru orice suport financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania:

În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501

Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass media

Vom aprecia dacă vei da un share acestui articol și decizi să ne urmărești pe social media:

https://www.facebook.com/AromaticNews
https://twitter.com/NewsCafe_eu
https://www.reddit.com/user/News-Cafe_eu

Cu drag, News-Cafe.eu