Ce zestre i-a dat Putin fostei soții, care s-a recăsătorit [partea 1]

Ludmila Putina, ca și prietenii liderului rus, a fost așezată confortabil la țâța bugetului public și a primit miliarde pentru tăcere.

Faptul că președintele Vladimir Putin a avut grijă să-și mărite fiicele Maria și Ecaterina cu ”cine trebuie”, oferindu-le funcții și bani pentru a duce o viață îmbelșugată, nu este demult un secret. Ceea despre ce nu s-a știut până în prezent este soarta fostei soții a dictatorului, Ludmila Putina (femenin de la Putin – n.a.), care pur și simplu a dispărut de pe radarele publice.

Echipa lui Alexei Navalnîi, criticul regimului pe care Kremlinul l-a băgat la închisoare sub acuzații false, a publicat recent o investigație în care arată cum Ludmila Putina s-a transformat – aidoma Cenușăresei – din casnică cu zero venituri și nicio zi lucrată într-o prosperă femeie de afaceri cu miliarde de ruble în cont și proprietăți de lux. 

Zâna Fermecată

Potrivit unei tradiții mai vechi, miresele vin în casa soțului cu zestre. Când s-a măritat Maria, fiica mai mare a lui Putin, mirele olandez Jorrit Joost Faassen a primit un post în conducerea concernului Gazprom. Ulterior ea s-a despărțit de Faassen și în prezent Maria locuiește în concubinaj cu Evgheni Nagornîi, un fost coleg de facultate. 

Fiicele lui Vladimir Putin din căsătoria cu Ludmila - Maria și Ecaterina. Imagine: Navalny.com

În cazul mezinei Ecaterina, mirele Kirill Șamalov a primit acțiuni ale companiei Sibur în valoare de peste 11,5 miliarde de ruble, pe care, însă, a trebuit să le restituie după divorț.

 

AVAILABLE FOR SUBSCRIBERS ONLY. YOU SEE NOW 33% enter or subscribe

or


  • Instant access
  • No registration
  • No subscription
  • Valid during current session
  • Active copy-paste feature
  • Secure payment