[video] Șamanii din Peru au prezis sfârșitul războiului ruso-ucrainean în 2023


În 2021 ei au prezis începutul conflictului și a crizei economice în Europa.

Slujitorii cultului șamanism ai comunității amerindiene din Peru au desfășurat la sfârșitul lui decembrie 2022 tradiționalul ritual de rugăciuni și purificare la sfârșit de ani, după care au lansat profețiile pentru anul 2023.

Adunați pe muntele San-Cristobal din apropierea capitalei Lima, șamanii au prezis că războiul purtat de Federația Rusă în Ucraina se va încheia în vara anului curent, și că cele două părți vor încheia un acord de pace până în august 2023.

În lunile imediat următoare luptele vor fi reluate cu o intensitate sporită, iar mai aproape de vară lucrurile vor începe să se calmeze și se va instaura pacea, a declarat jurnaliștilor Cleofe Sedano, unul dintre șamanii peruani.

Ei au mai spus că lumea trebuie să se pregătească pentru noi dezastre naturale, legate de schimbările climatice, în special pe continentul nord-american.

În decembrie 2021, aceeași șamani din Peru au prezis începutul conflictului militar între Rusia și Ucraina și sfârșitul pandemiei COVID în anul 2022. Iar în 2019 ei au anticipat înfrângerea lui Donald Trump în alegerile din noiembrie 2020. 

În timpul ceremoniilor, șamanii peruani folosesc flori, tămâie, frunze de coca, tobe, șerpi, cranii umane, precum și portretele liderilor vizați în preziceri.

După ce au anunțat pe 28 decembrie 2022 că legenda fotbalului brazilian Pele va muri, marele fotbalist s-a stins din viață peste doar 2 zile, la vârsta de 82 de ani.

PUBLICITATE

 

 


Video de la ceremonia șamanilor din Peru de la AFP, care poate fi vizionat pe Youtube: