[video] Sony și Honda au prezentat ”autoturismul distracției și odihnei”


Partenerii proiectului sunt și Epic Games cu Qualcomm.

Producătorul de dispozitive electronice Sony și producătorul de autovehicule Honda au format o întreprindere comună (Sony Honda Mobility / SHM) ce va livra din anul 2025 un sedan cu baterie electrică numit ”Afeela”. Prototipul mașinii a fost prezentat la expoziția de produse electronice din Las Vegas, SUA, în perioada 5-8 ianuarie 2023. 

Potrivit prospectului tehnic, noul automobil – o premieră pentru Sony – a fost conceput pentru relaxarea conducătorului și pasagerilor în timpul călătoriei, grație faptului că Afeela este capabilă să circule în regim autonom datorită celor 45 de senzori și camere cu care este dotată.

PUBLICITATE

 


Carlinga are multiple monitoare cu acces la surse de informații, video și filme, aplicații și jocuri, care au scopul să scurteze timpul călătoriei. Interfețele acestor monitoare au fost livrate de celebra firmă de jocuri online Epic Games. Practic, mașina este simultan o zonă de distracții și un mijloc de transport.

Integrarea softurilor de performanță ale vehiculului într-un singur ecosistem, capabil să proceseze 800 de trilioane de operații pe secundă, este asigurată de firma de comunicații Qualcomm.

”Who is” Afeela

Mașina are o lungime de 489,5 cm, lățime de 190 cm și înălțime de 146 cm. Numărul de locuri: 5, împreună cu șoferul. Suspensia din față – Double Wishbone, cea din spate – Multi Link. Motor dual.

Viteza maximă 180 km/oră.

Datele despre tipul bateriei, durata sau parcursul la o singură încărcare, timpul de încărcare a bateriei și accelerarea până la 100 km/oră lipsesc.

Exteriorul are un aspect futuristic minimalist, iar interiorul Afeela este asemănător cu interiorul Tesla Model S Plaid.

Producătorul menționează că noul automobil permite recunoașterea biometrică a șoferului și ajustarea funcțiilor și a spațiului la particularitățile fizice și de temperament ale acestuia.

Tracțiune pe toate roțile, acoperiș de sticlă, uși care se deschid și se închid automat, număr minim de butoane la bordul de control, sistem audio sound-surround la fiecare scaun, realitate augmentată la asistentul grafic pentru fiecare ocupant al vehiculului – acestea sunt doar câteva din tehnologiile din dotarea Afeela.

Actualizarea softului cu noi particularități tehnologice va avea loc în baza unor abonamente personalizate, astfel încât cumpărătorii să poate alege orice le poftește inima și buzunarul.

Companiile Honda și Sony elaborează în prezent un model pentru producția în masă a automobilului Afeela, care este, de fapt, un derivat din conceptul Vision-S, cu care producătorul de electronică a debutat în industria auto în 2020.

Reprezentanții SHM promit că vor începe să primească comenzi pentru Afeela de la cumpărători la începutul anului 2025, ceea ce înseamnă că în vânzarea ea va ajunge în anul următor. Fabricarea mașinii va avea loc în Japonia.

Diverse surse specializate în subiecte auto estimează prețul unei Afeela la circa 45.000 USD.

***

Salut, dragă cititor. Te invităm să devii finanțator al sitului de noutăți din știință și tehnologii. Vom recunoscători pentru orice suport financiar. Conturile noastre la Banca Transilvania:

În lei: RO03BTRLRONCRT0490900501
În euro: RO50BTRLEURCRT0490900501

Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, acces la conținut, suport mass media

Vom aprecia dacă vei da un share acestui articol și decizi să ne urmărești pe social media:

https://www.facebook.com/AromaticNews
https://twitter.com/NewsCafe_eu
https://www.reddit.com/user/News-Cafe_eu
https://www.news-cafe.eu/t.md/newscafeEU

Cu respect, News-Cafe.eu