O firmă din Iași a dezvoltat un nou joc economic – și este în căutarea partenerilor pentru lansare


Rudeana SRL lansează, prin prezenta, un apel deschis pentru investitori, advertiseri și testeri.

Jocurile educative reprezintă miezul afacerilor Rudeana SRL, un startup cu sediul la Iași, România. Recent întreprinderea a finalizat elaborarea designului, conceptului și a regulilor unui joc investițional de masă, care se profilează într-un nou proiect, mai mare, și, respectiv, diferit de produsele existente în portofoliu.

Primele 10 table experimentale de joc au fost deja imprimate și asamblate, și așteaptă a fi distribuite testerilor pentru evaluare.

Primele table de joc. Un set include peste 500 de piese și va cântări cca 700 gr. Imagine: Rudeana

Despre joc

Jocul (denumirea va fi divulgată mai târziu) este prevăzut pentru persoane cu vârsta 9+ care doresc să petreacă timpul cu familia sau prietenii, sunt curioși și ambițioși, și nu se tem să pună în mișcare materia cenușie ca să învețe lucruri noi. Se recomandă în special părinților și copiilor / buneilor și nepoților.

Scopurile jocului includ, dar nu se limitează la, educarea spiritului de antreprenor, dezvoltarea abilităților de planificare, învățarea termenilor economice și financiare, dezvoltarea aptitudinilor la matematică, instruirea participanților în materie de negociere și colaborare, promovarea respectului pentru reguli și disciplină, și oferirea unei perspective privind orientarea profesională cu urmarea unei cariere în domeniul financar-bancar.

Pe o tablă așezată orizontal, cei 6 jucători aruncă zarurile și mișcă pionii, luptând fie pentru a cumpăra majoritatea băncilor într-un anumit interval de timp, fie a cumpăra toate proprietățile din același oraș imaginar, sau fie pentru a forța concurenții să falimenteze.

Pe parcurs, ei întâmpină o mulțime de oportunități și obstacole inspirate din procesele economice, tranzacționează acțiuni și criptomonede, fac pariuri la bursa valutară, joacă la casino și fac cam aceleași lucruri serioase și pozne pe care le fac oamenii de afaceri în viața reală.

Spre deosebire de alte jocuri similare, la noi există un guvernator al ”băncii centrale”, ales prin vot democratic sau la voia zarurilor, care monitorizează respectarea regulilor, gestionează banii și are aceleași șanse să se îmbogățească ca și ceilalți jucători.

Joburile ocupate de participanții la joc sunt marcate cu drapele. Imagine: Rudeana

Pentru a face jocul mai captivant, noi am stabilit că participanții vor fi nevoiți inițial să ”lucreze” la băncile pe care vor să le cumpere, înaintând în carieră și acumulând capital de pe care uneori trebuie plătite impozitele. Am băgat câteva crize economice, probleme de familie, interferențe din partea guvernului și ciocniri (uneori amuzante) cu infractorii, pentru mai mult realism.

Citiți și: 
[video] Ce este Brainscores și cât de multă încredere trebuie de avut în jocurile trivia

Jocul nostru este executat în două versiuni – una pentru vorbitorii de română, alta pentru vorbitorii de engleză. Respectiv, vom încerca să abordăm două piețe – cea regională (România, Republica Moldova) și cea internațională.

Planurile și perspectiva

La etapa actuală am fabricat un număr limitat de seturi în română și engleză, care au fost deja rezervate. În scurt timp vom face o partidă nouă, pentru care vom organiza o campanie de marketing. Pentru aceste activități avem nevoie de susținere financiară la achitarea serviciilor tipografiei, la promovarea proiectului prin intermediul rețelelor sociale, și altele.

Următoarea etapă prevede digitalizarea jocului – dezvoltarea unei aplicații cu multiple versiuni lingvistice și crearea unui blog informativ. Astfel proiectul va putea genera venituri din vânzări de seturi în format fizic prin magazinele specializate / supermarketuri și prin mediul online.

În așteptare mai sunt două jocuri: unul cu tematică militară (învingi oponenții și ajungi ministru al apărării sau președinte... încă ne gândim) și altul dedicat basmelor (rezolvi provocările pentru a avansa de la statutul de fermier la rangul de rege).

Cine poate deveni participant la proiect

Există câteva posibilități de a contribui la succesul lui, având unul (sau mai multe) dintre statuturile care urmează.

1. Cumpărător-tester. Primim pre-comenzi pentru seturile în proces de fabricare. Cumpărătorii vor avea statut de tester de produs, ajutându-ne să înțelegem cât de reușit este designul, cât de adecvate sunt regulile de joc, sau care sunt neajunsurile și cum putem rectifica situația. În schimb, vom oferi setul la preț de 79 euro (-25% reducere). 

2. Advertiser. Acceptăm publicitate pe cutia în care sunt păstrate piesele jocului. La dorință, advertiserul poate plasa în interiorul cutiei materiale promoționale despre produsele proprii.

3. Investitor, business angel. Cea mai mare speranța a noastră este să atragem în acest proiect câțiva investitori și mentori business, de la care așteptăm un suport financiar și logistic pentru procesul de producție și marketing la scară largă, iar ulterior pentru dezvoltarea aplicației. Condițiile de colaborare urmează a fi negociate în discuții tete-a-tete. 

Obiectivul nostru este să vindem minim 100 de cutii în prima lună, majorând numărul până la dublul acestei cifre în lunile care urmează, cu reducerea treptată a prețului la cel mai mic nivel posibil. Un scenariu moderat prevede comercializarea a cca 800 de cutii lunar la nivel regional.

Versiunea online

Versiunea online a jocului, în aplicație, va fi disponibilă în varianta contra plată (ads-free), în varianta gratuită (ads running), și varianta multiplayer (in-app purchases) – cu posibilitatea de a câștiga bani reali în joc. În această direcție optăm pentru colaborarea cu un dezvoltator de aplicații, care va obține drepturi exclusive și o parte din profituri.

Pentru detalii despre oportunitățile colaborării și alte subiecte, contactele sunt office[at]rudeana.com / sensmedia.srl[at]gmail.com, și +40-785255215 (Whatsup) / +373-60625325 (Viber).

***

Piața jocurilor, în creștere

Industria jocurilor de masă reprezintă o afacere de miliarde. Potrivit portalului de analiză a pieței VerifiedMarketResearch.com, piața jocurilor de masă (pe table) urmează să se extindă de la 13,33 miliarde USD în 2021 până la 37,82 miliarde USD în 2030. 

O altă sursă, Statista.com, menționează că venitul generat de industria aplicațiilor pe segmentul jocurilor de masă a constituit 3,13 miliarde USD în anul trecut și va continua să crească, în medie, cu 7,8% anual până la 4,91 miliarde USD în 2027. 

BusinessWire.com este la fel de optimist, anticipând o creștere de 12,16% anual până la 26,68 miliarde USD în anul 2027, după care ritmul va accelera. 

Un lucru curios este că tulburările economice și politice par să amplifice dezvoltarea sectorului respectiv: acesta a crescut în perioada COVID-ului, în timpul recesiunii post-COVID, și continuă ascensiunea chiar și pe fundalul războiului. O explicație ar fi că jocurile cognitive acționează ca un antidepresant eficient. Un alt motiv este expansiunea serviciilor digitale și accesul mai facil la tehnologii.

Doriți să ne susțineți necondiționat?

Alegeți una dintre metodele de plată și deveniți finanțator al inițiativelor noastre.

1) Faceți un transfer de bani direct:
În RON: RO03BTRLRONCRT0490900501
În EUR: RO50BTRLEURCRT0490900501
Beneficiar: Rudeana SRL-D
Scopul: donație, sponsorizare, suport dezvoltare

2) Depuneți bani prin PayPal:
Adresa - sensmedia.srl@gmail.com