[infografica] China controlează 77% din piața bateriilor electrice


Restul lumii va rămâne dependentă de producătorii chinezi și în următorii 5 ani.

Dominația producătorilor de baterii electrice din China este absolută – aceștia controlau 77% (893 GWh) din piață în anul 2022 – și se pare că vor continua să controleze lanțul global de aprovizionare cu baterii litiu-ion până în 2027 inclusiv.

Deși cota de piață a Chinei se va reduce până la 69% în următorii 5 ani, producătorii din această țară vor produce un volum gigantic de energie electrică în baterii – 6.197 GWh, iar SUA abia va depăși volumul atins de China în anul trecut (908 GWh), adjudecându-și o cotă de piață de 10%.

Portalul de infografică explicativă VisualCapitalist a generat un top al producătorilor de baterii electrice (nu doar pentru automobile) în anii 2022 și 2027, în baza datelor și prognozelor compilate de Boomberg. 

Ascensiunea fulminantă a Chinei pe primul loc se explică prin integrarea cu succes a întregului lanț de aprovizionare, de la mineritul metalelor până la fabricarea bateriilor.

China este, totodată, cea mai mare piață de comercializare a vehiculelor electrice; în anul 2021 aceasta a înregistrat o cotă de 52% din vânzărilor globale.

În anul trecut Polonia a fost pe locul 2 cu peste 6% (73 GWh) din capacitatea de producere a bateriilor electrice, cu 3 GWh mai mult decât SUA, care s-a situat pe locul 3. Țările europene au contat pentru 14% din piață.

Citiți și:
Alge în loc de litium în baterii pentru alimentarea computerelor și telefoanelor

La nivel de companie, tot chinezii dețin avantajul. Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) cu sediul în Ningde este în prezent cel mai important producător de baterii electrice. Bloomberg nu precizează la care tipuri de baterii se referă și a alcătuit clasamentul în dependență de capacitatea exprimată în gigawatt pe oră, dar se subînțelege că în majoritatea cazurilor este vorba despre baterii pentru vehiculele electrice. 

Tot China deține practic monopolul asupra producției de anozi și electroliți – 90%, la care se adaogă 75% din întreaga capacitate de fabricare a celulelor bateriilor.

În top 10 cele mai mari companii care produc baterii pentru vehicule electrice în anul trecut nu s-a regăsit nicio firmă europeană, toate locurile fiind împărțite între China, Coreea de Sud și Japonia.