[video] Microsoft bagă inteligență artificială în produsele Word, Excel și Outlook


Noul instrument va permite utilizatorilor să optimizeze conținutul și să genereze texte și imagini.

Gigantul american în domeniul tehnologiilor, Microsoft, a anunțat într-un comunicat că a integrat un instrument de inteligență artificială generativă în setul de aplicații office care include Word, Excel, PowerPoint, Outlook și altele. 

Denumit ”Microsoft 365 Copilot”, noul instrument este în esență un motor de procesare, capabil de a rezuma mesaje lungi în programul de email Outlook, a crea schițe de text în Word și a anima diapozitive în PowerPoint.

Citiți și:
Cum inteligența artificială poate scăpa de sub control.

Exemplul cu Microsoft

Programul Outlook ar putea avea o funcție nouă – Business Chat – asemănătoare cu ChatGPT de la OpenAI, care va sugera conținut propriu și va optimiza conținutul utilizatorilor, utilizând datele personale ale acestora și informații de pe serverele companiei.

Copilot a fost lansat în ediție limitată, pentru doar 20 de clienți corporativi, cu scopul de a testa funcționalitățile și utilitatea instrumentului, obiectivul fiind obținerea unui randament mai mare de creativitate și productivitate.

Noua jucărie inteligentă de la Microsoft, potrivit comentatorilor în rețelele sociale, va fi mai eficientă și la colectarea datelor personale despre utilizatori, aspect care nu a fost menționat în comunicatul companiei.

De notat că săptămâna curentă Google/Alphabet a făcut o lansare similară; gigantul lui Serghei Brin și Larry Page va integra algoritmi de inteligență artificială în setul Workspace (Google Docs, Gmail, Slides, etc).

OpenAI, care a făcut valuri cu ChatGPT, a lansat între timp un nou model autonom de comunicare cu utilizatorii – GPT-4.

Microsoft a fost înființat de miliardarul Bill Gates în anul 1975 și își are sediul în Richmond, statul Washington.