Binance a eliminat Helium din tranzacționarea criptovalutelor pe platforma proprie


Motivul: ”Nu mai corespunde standardelor sau condițiilor de piață privind protecția consumatorilor”.

Cea mai mare bursă de tranzacționare a criptovalutelor a lumii, Binance, a anunțat într-un comunicat că a decis să delisteze moneda Helium (simbol HNT) de pe platforma proprie, cu începere din 25 martie curent, încetând deservirea perechii HNT/BUSD. 

Măsura este una penalizatoare în legătură cu ”necorespunderea HNT standardelor [Binance] sau condițiilor existente pe piață referitor la protecția consumatorilor”, fără alte detalii.

Odată eliminat de pe Binance, HNT a început să migreze la Solana pe 27 martie, proces ce urmează să se încheie pe 18 aprilie, fapt confirmat de Fundația Helium. Binance va asigura, între timp retragerile banilor proveniți din tranzacționarea HNT până la 17 aprilie. 

Cum și a fost de așteptat, prețul Helium a scăzut dramatic după anunțul făcut de Binance, înregistrând pe 27 martie 1,4 dolari pentru o monedă, adică -15% în ultimele 5 zile sau -4% în 24 ore, potrivit Yahoo Finance

Capitalizarea de piață pentru HNT este în prezent aproape 200 milioane de dolari, iar volumul în circulație a depășit 140 milioane de dolari. În clasamentul mondial al criptovalutelor, Helium ocupă locul 188.