[video] Inteligența artificială a creat un scurt metraj despre prostia umană


Proiectul cinematografic arată o perspectivă sumbră pentru viitorul oamenilor, cu roboți în fotoliul de regizor și holograme în loc de actori.

Inteligență artificială este deja atotprezentă în viața oamenilor, aducând schimbări dramatice practic în toate sectoarele economiei, și cinematografia nu este o excepție.

Un specialist în arta comunicării pentru științe din Yemen, Hashem Al-Ghaili, cunoscut în rețelele sociale pentru clipurile și noutățile despre tehnologie și descoperiri științifice, a publicat un film-ficțiune de scurt metraj, creat în totalitate de inteligența artificială. 

Al-Ghaili a facut uz de platforma Brightpen.ai, care, în baza specificațiilor introduse, a scris scenariul, a fundamentat conceptul artistic, a generat vocile, a sugerat efecte speciale și a ”participat la procesul de luare a deciziilor”, potrivit autorului proiectului. 

Doar banda sonoră de fundal aparține unui om – Thiago Nugent.

Subiectul filmului cu durata de 10 minute este axat în jurul apariției unor nave extraterestre gigantice pe orbita Pământului și deciziile pe care le i-au liderii și guvernele lumii într-un timp foarte scurt. Filmul nu are actori, dar îi utilizează pe Joe Biden, Vladimir Putin și Xi Jinping în postură de protagoniști.

Inteligența artificială a introdus și momente de umor – cu Donald Trump – dar finalul este, totuși, tragic.

Autorul proiectului nu precizează care a fost bugetul filmului, dar pe de Brightpen.ai aflăm că abonamentele la instrumentele oferite de platformă variază între 10$ și 40% lunar.

Scurt-metrajul întitulat ”Last Stand” poate fi vizionat gratis în Youtube și alte surse media.