Instigatorul separatismului în Ucraina și șeful mercenarilor Vagner demontează falsurile propagandei

Atât Ghirkin, cât și Prigojin au motive serioase de a fi supărați pe conducerea din Kremlin. Revolta se coace deja?

Igor Ghirkin, fostul ofițer al Serviciului Federal de Securitate (FSB) care a fost în fruntea grupului de instigatori profesioniști în regiunea Donbas în 2014 și a condus mișcarea de secesiune de Ucraina, l-a înjurat în public pe președintele Vladimir Putin pentru eșecurile pe front și ”promisiunile minciunoase” făcute soldaților ruși.

Într-un video postat pe Twitter, Ghirkin afirmă că așa-numita ”operațiune militară specială”, lansată la ordinul lui Putin în februarie 2022 este un non-sens juridic. 

”Din punctul de vedere a legislației, întreaga OMS este în genere ceva neclar. Pur și simplu un non-sens. Trupele care acum luptă pe front nu au niciun fel de statut juridic. Astfel, dacă OMS se va încheia, de exemplu, cu înfrângerea [Rusiei], niciun militar nu va fi în drept să se justifice că a urmat ordine, deoarece din punct de vedere juridic el nici nu avea dreptul să le execute. Cum să tragă în reprezentanții unui alt stat [recunoscut] official, dacă formal războiul nu a fost declarat? El este pur și simplu un criminal”, a declarat Ghirkin pentru canalele patriotice din Telegram.

Astfel, colonelul în rezervă Ghirkin demontează o serie de falsuri asupra căruia insistă Putin, inclusiv mitul precum că ”operațiune militară specială” are scopul de a ”elibera Ucraina de naziști” și promisiunea de a proteja soldații de eventuale consecințe juridice pentru participarea la acțiunile militare.

Poziția lui Ghirkin în acest război este că Rusia încearcă să-și refacă imperiul și că ”lucrurile trebuie spuse pe nume”, iar ”fricoși alde Putin” nu trebuie să încurce militarilor profesioniști să-și facă treaba.

 

AVAILABLE FOR SUBSCRIBERS ONLY. YOU SEE NOW 33% enter or subscribe

or


  • Instant access
  • No registration
  • No subscription
  • Valid during current session
  • Active copy-paste feature
  • Secure payment